Lövöldözés az M5-ösön: embercsempészek voltak az elkövetők

//Tóth Gábor
embercsempesz_policehu_221114

fotó: police.hu

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek. Az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt.

Korábban a Magyar Hírlap információi alapján megírtuk, hogy az M5-ös autópályán reggel autós üldözés és lövöldözés zajlott.

Lövések és autós üldözés az M5-ös bevezető szakaszán

A rendőrség most nyilvánosságra hozta a részleteket. A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi információi alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. A kisteherautó a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket; két, magát iraki állampolgárnak valló férfit. A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött. A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg.

 

 

Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.

(police.hu)