Forgalomkorlátozás lesz az M5-ös autópályán az M51-es csomópont térségében

//Berényi Attila
autopalya_check_pixabay_MonikaP_jam-1699089_20200820

Képünk illusztráció, forrás: pixabay / MonikaP

Forgalomszámláló érzékelőket telepít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, az M51-es csomópont térségében november 15-én, kedden.

A Magyar Közút Nzrt. szerkesztőségünknek küldött közleménye szerint a 17-es kilométerszelvényben zajló munkálatok a reggeli csúcsidőszakot követően, 9 órakor kezdődnek és várhatóan 4-5 órát vesznek igénybe. Ezalatt két sávot lezárnak a szakemberek, ezért a délutáni csúcsidőszakig ideiglenesen a lassítósávon haladhat a forgalom. Kedd délután és szerdán napközben már csak a lassítósávot zárják le.

A munkavégzés térségében megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők, ezért a társaság az autósok türelmét és megértését kéri.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)