December 11-től új menetrendet vezet be a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV

//Tóth Gábor
mav-volan-hev-zonaberlet-freepik-dho_20201125

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba, áll a cégcsoport szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A kiadott tájékoztató szerint a Volánbusz esetében az újonnan forgalomba állított buszok jelentenek nagy előrelépést. Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan, vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Módosul a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jönnek létre.

A HÉV menetrendjében is történnek apróbb változások. A H5-ös vonal menetrendje – az utasok javaslatának megfelelően – egyszerűbben megjegyezhetővé válik, mivel december közepétől a vonatok már csak egyféle munkanapi menetrend szerint közlekednek. A H8-as vonalon kisebb korrekciók, néhány perces módosítások lesznek annak érdekében, hogy a vonatok pontosabban, megbízhatóbban közlekedhessenek.

A MÁV agglomerációs járatai esetében elsősorban a hatvani vonal felújítása után bekövetkező változások jelentősek. Térségünkben a Budapest-Belgrád vonal felújítás amiatt továbbra sincs közlekedés a síneken.

A menetrendről bővebb, térségenként, illetve vasútvonalanként is részletezett tájékoztatás ide kattintva található.

(MÁV-csoport)