Pickleball – országos bajnokságon jártak a haraszti versenyzők

//Tóth Gábor
pickleball01_dr-takacs-attila_20221112

Az Országos Pickleball Bajnokság dobogósai, köztük a dunaharaszti versenyzők. fotó: Dr. Takács Attila engedélyével

A Pickleball egy ütővel játszható sportfajta. Ez az egyik leggyorsabban fejlődő sportág. Már Dunaharasztin is vannak versenyzők, akik igencsak szép eredményeket értek el az Országos Bajnokságon.

A Pickleball a leggyorsabban fejlődő sportág jelenleg, amely a tenisz, a tollaslabda és a ping-pong (asztalitenisz) legjobb részeinek keresztezéséből jött létre. A világszerte több, mint 2,5 millió ember által űzött játékot ütőkkel, műanyag labdákkal egy tollaslabda méretű pályán és a teniszhálónál picit alacsonyabb hálónál játsszák, ál a sportág magyar honlapján.

A Pickleball egy könnyed, gyorsan megtanulható, egyszerű, mókás játék, mely kortól, nemtől, tudásszinttől, egészségi állapottól függetlenül bárkinek ajánlott.

A haraszti játékosok jelenleg a FAIR-WAY SE színeiben versenyeznek, és egyelőre fővárosi pályákon készülnek a megmérettetésekre. Ez annyira jól sikerült, hogy az elmúlt hetekben rendezett Országos Bajnokságon több kategóriában is dobogós helyen végeztek, sőt két aranyérmet is szereztek:

női egyéni: 2. hely Takács Flóra
női páros: 3. hely Takács Flóra (párja: Szakács Enikő – Ludovika SE)
vegyes páros: 3. hely Takács Flóra – Takács Attila
férfi páros: 1. hely Takács Attila (párja: Bőhm Zoltán – FAIR-WAY SE)
junior: 1. hely Takács Flóra, 2. hely Takács Vince Ata

(dho)