Vádemelés a szigetszentmiklósi rablónővel szemben

//Tóth Gábor
A biztonsági kamrák rögzítették a rablás minden pillanatát. kép: Pest Megyei Főügyészség
2022. szeptember 16-án rabolt ki késsel felfegyverkezve egy dohányboltot Szigetszentmiklóson egy nő. Gyorsan elkapták és már bíróság elé is állítják.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy 20 éves nő egy nagy konyhakéssel felfegyverkezve ment be az egyik trafikba. Ott az eladóval közölte, hogy adja át neki a kassza tartalmát, ám az alkalmazott először nem vette komolyan a fenyegetést. Az elkövető elővette a kést és megismételte a felszólítást, hozzátéve, hogy nem fél a fegyverét használni, áll a Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Késsel rabolt ki egy szigetszentmiklósi dohányboltot

Az eladó ekkor megnyomta a riasztó gombját és kivette a kasszából a kulcsot. Az elkövető a pult mögé kerülve, a késsel fenyegetve elérte, hogy az eladó ijedtében elejtse a kulcsot. Ezután azt felvéve kinyitotta a pénztárgépet, abból kivett több mint 450.000,- forintot és elmenekült a helyszínről. A kését az üzletben eldobta.

A szigetszentmiklósi rendőrök még aznap elfogták a nőt, akit a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség a cselekményt követően 20 napon belül bíróság elé állított felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.

Az üzlet biztonsági kamerái mindent rögzítettek. A felvételeket ide kattintva nézheti meg.

(Pest Megyei Főügyészség)