Ötven hektáron ég az aljnövényzet Örkénynél

//Berényi Attila
tarlotuz_freepik_pvproductions_220630

Képünk illusztráció. forrás: freepik / pvproductions

Több mint 600 hektáron ég az aljnövényzet Örkény és Tatárszentgyörgy környékén - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, a lángok a közeli erdőt is veszélyeztetik, a tűzoltók ezért nagy erőkkel vonultak ki.

Az Útinform azt közölte, hogy az Örkény és Tass közötti összekötő úton, Örkény és Tatárszentgyörgy között ég az út menti terület. Az oltás idejére az 1-es és a 6-os kilométer között az utat lezárták, a forgalmat az 5-ös főúton keresztül Dabas felé terelik.

UPDATE: Drónos felderítés alapján már több mint 600 hektáron ég az aljnövényzet Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-vel. Csámpai Attila azt mondta, hogy nagy erőkkel oltják a tüzet.
A terület egy részén a fák koronája is ég. Ez Magyarországon ritka – emelte ki a szóvivő. Megjegyezte, hogy lakóházat nem érintett a tűz.
A lángokat csaknem száz tűzoltó próbálja megfékezni több mint húsz autóval. A munkálatokban a honvédség is részt vesz. Civilek szintén segítenek az oltásban, sok erőgép dolgozik a helyszínen – közölte Csámpai Attila.

(MTI)