Ingyenes, veszélyes hulladék gyűjtés Dunaharasztin

//Tóth Gábor
veszelyeshulladek_freepik_vladimirclar_20210622

Képünk illusztráció. forrás: freepik / vladimirclar

Rendszeresen szervez Dunaharaszti Város Önkormányzata veszélyes hulladék gyűjtést. Íme az őszi időpontja és helyszíne.

időpont: 2022. szeptember 3-án (szombat) 08.00 – 12.00
helyszín: Dunaharaszti Városi Sportcsarnok parkoló (Napsugár u 2.)

A gyűjtés során leadható hulladékok:

gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei.

A gyűjtés során leadható elektromos és elektronikai berendezések:

háztartási kisgépek, információs és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, ellenőrző-vezérlő és megfigyelő eszközök, rádiótelefon készülékek.

Nagyméretű ipari hűtők, hűtőládák, lomok (bútor, műanyag tárgyak) építési-bontási anyagok (szigetelőanyagok, palák, építési törmelék) átvételére nincs lehetőség.

A város hivatalos honlapján megjelent tájékoztató szerint a gyűjtés kizárólag háztartási mennyiségre vonatkozik (néhány darab, -liter stb.). A nagy mennyiségű ilyen anyagokat a lebonyolító céggel egyeztetve a telephelyre külön be lehet majd ingyenesen szállítani.

Az ingyenes veszélyes hulladék gyűjtés kizárólag Dunaharaszti lakcímkártyával vehető igénybe.

A gyűjtés rendőrségi felügyelet mellett történik és a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a leadott hulladék fajtáját, mennyiségét.

(dunaharaszti.hu)