Vádemelés a panziós rablóbanda ügyében

//Tóth Gábor
kép: Magyarország Ügyészsége / YouTube
A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt négy személy ellen, akik részt vettek egy férfi kirablásában, áll a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A vádirat szerint az egyik női elkövetőt egy barátnője szórakozni invitálta 2021. augusztusában egy Pest megyei panzióba. Az elkövető nő tudomására jutott, hogy a barátnője élettársa több milliós készpénzzel rendelkezik. Ezt az információt a női elkövető továbbadta élettársának, akivel arra az elhatározásra jutottak, hogy a pénzt megszerzik.

A női elkövető abban maradt élettársával, hogy telefonos csevegőfelületen végig tartják a kapcsolatot, így segíti majd a nő a cselekmény elkövetését. Ezt követően a női elkövető élettársa két további férfit szervezett be a konkrét cselekmény elkövetése érdekében. Utóbbiakat a férfi az éjszakai órákban az inárcsi panzió közelébe fuvarozta, majd átadott nekik egy riasztópisztolyt. A két felbérelt bűnöző bement a panzióba, majd az üres recepción keresztül felment az emeleti szobákhoz. Eközben a sértett férfi a társaságával, amelybe a női elkövető is tartózkodott az egyik szobában szórakozott.

A nő csevegőüzenetben adott útmutatása alapján a két elkövető elrejtőzött a sértett alvásra kivett szobájában. Miután a sértett ide átment, az egyik elkövető az arcához tartotta a fegyvert és követelte, hogy adja át a pénzt. Erre a sértett az ágyra tette a táskáját, amiben közel 11 millió forint volt. A felbérelt rablók azonnal le is léptek a zsákmánnyal.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

(PMFÜ)