Megvan az új dunaharaszti iskola kivitelezője

//Berényi Attila
Dunaharaszti tervezett új iskolájának látványterve. fotó forrása: Dunaharaszti Város Önkormányzata
Nyílt pályázaton választotta ki a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a tervező és építtető céget.

A nettó 13,9 milliárd forintos munkát a dunavarsányi Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. nyerte el, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A feladat a leendő 24 tantermes általános iskola és zeneiskola tervezése és kivitelezése.

A Dunaharaszti Általános és Művészeti Iskola két épületben valósul meg, mely egyaránt szolgálja az álltalános iskolai közoktatás, a hagyományápoló művészeti képzést. A művészeti iskolarész az alközpont északi részén épül.

Ilyen lesz Dunaharaszti új iskolája!

Az iskolaépület 24 tanteremmel, 4 előadóteremmel, 3 részre osztható tornateremmel és táncteremmel, 600 adagos melegítőkonyhával, rendezvényekre alkalmas aulával és a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel épül. Az épület kétszintes, magastetős lesz. Az intézmény teljesen akadálymentes lesz, és gondoskodnak a szükséges parkolók kialakításáról is. A Paál László – Munkácsy – Zágoni – Vörösföld utcák által határolt területen el kell végezni a teljes közművesítést is.

A leendő iskola mellett épül majd fel egy új bölcsőde is. Ez már egy ettől teljesen külön beruházás, csakúgy, mint a közelben már szinte teljesen elkészült Kisharang Református óvoda.

(dho, ted.europa)