Ideiglenesen lezárják az M0-ás autóút szigetszentmiklósi kihajtóját!

//Tóth Gábor
m0_forgalmirend-valtozas_20200530

Képünk illusztráció, forrás: Google maps, dho

Garanciális javítási munkákat végeznek az M0-ás autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán a 19-es kilométerszelvényben lévő szigetszentmiklósi kihajtón, áll a Magyar Közút szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A munkálatok ideje alatt, tervezetten május 14-e, szombat 7 órától május 15-e, vasárnap 20 óráig a szakemberek lezárják a Soroksár felől érkezők számára a lehajtót. Így a Szigetszentmiklósi pihenőhelyen található szolgáltató létesítmények ideiglenesen kizárólag a Csepeli út felől lesznek megközelíthetőek. Az érintett csomópontban Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől a gyorsforgalmi útra történő felhajtási lehetőség mindkét irányba folyamatosan biztosított marad. A munkavégzés a Buda irányából az M5-ös autópálya felé közlekedőket nem érinti, a csomópontban a le-, illetve felhajtó ágon, továbbá a pihenőhelyen forgalomkorlátozásra nem kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rendre tekintettel, fokozott figyelemmel vezessenek az érintett útszakaszon. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)