Így újul meg a H6-os HÉV megállója Szigetszentmiklóson

//Berényi Attila
kép: Vitézy Dávid / facebook
Tizenkét pályázat érkezett a szigetszentmiklósi József Attila-telep hévmegálló és környezetének megtervezésére, derült ki Vitézy Dávid posztjából.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a város fő hévmegállója lakótelepek szomszédságában a József Attila-telep. Erre külön építészeti tervpályázatot írtak ki. A cél egy kapuként szolgáló minőségi, zöld városi előtér, továbbá az ingázási igényeket kiszolgáló P+R parkolóház megépítése. Jelenleg egyébként napi 4300 utast szolgál ki a közlekedési csomópont, de a fejlesztés után akár 7500 főt is elbír majd.

A nyertes pályázat szerint a mostani megálló megszűnik, és onnan 200 méterrel lejjebb, a Csépi út felé épül meg az új, a Bucka városrészbe vezető jelenleg szűk aluljárót pedig átépítik, kibővítik. A Gyári út felől három szintes parkolóház épül, hogy a távolabbról jövők itt letehessék az autóikat. 180 kocsit elhelyezésére lesz itt lehetőség, de bicikli tároló is épül és boltoknak is lesz hely, valamint mosdót is létesítenek.

Egy szép előteret építenek majd hozzá, ahol a HÉV és a buszok utasai várakozhatnak, jegyet válthatnak.

(Vitézy Dávid / facebook)