Kábítószer terjesztő hálózat bukott le

//Tóth Gábor
rajtautes_kabitoszer_police-hu_20220430

kép: Magyar rendőrség / YouTube

Kilenc helyszínen 12 embert fogtak el a Pest megyei felderítők. Négyük ellen kábítószer-kereskedelem a megalapozott gyanú, hatot fogyasztóként rabosítottak.

Egy kábítószerrel üzletelő férfiről szerzett információ feldolgozásának láttak neki a Pest megyei felderítők 2020 tavaszán. Az előkészítő eljárásban gyűjtött adatok megerősítették az alapinformációt, így sokkal több ember került a nyomozók látókörébe, derül ki a police.hu tudósításából

Az első felvonás 2022. április 25-én hajnalban, két fővárosi helyszínt érintve indult. Egy fővárosi VIII. kerületi, Futó utcai társasházban bérelt, depóztatásra használt lakást rohantak le a rendőrök, ahonnan egy 31 éves terjesztő és egy fogyasztó távozott bilincselve. Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, illetve a társaságában lévő két férfin. Utóbbiakat tanúként hallgatták ki, egy vásárlót is elkaptak.

A második körben, azaz 2022. április 27-én hét – Pest megyei, illetve budapesti – helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő.

Mint kiderült a dílerek a kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be. Extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bűnös úton szerzett bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot.

A nyolc, kutatással érintett helyszínen pénzt, több mint 1 kilogramm zöld növényi törmeléket, 815 gramm kábítószergyanús masszát, 3600 gramm kábítószergyanús port, 147 tablettát, valamint 54 gramm kristályos állagú anyagot foglaltak le. A terjesztők letartóztatásban maradtak, ellenük eljárás folyik.

(police.hu)