Pánczél Károly marad a térség parlamenti képviselője!

//Berényi Attila
Jánosi-Lesi Ágota és Pánczél Károly. fotó: dho
A már stabilnak tekinthető eredmények szerint Pánczél Károly marad a Pest megyei 11-es választókerület parlamenti képviselője.

A FIDESZ és a KDNP színeiben induló politikus az előző ciklusban is honatya volt. Pánczél Károly a szavazatok 56,86%-át szerezte meg (84,38% os feldolgozottság).

Kihívója, Jánosi-Lesi Ágota a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös jelöltjeként indult a választáson. Az ellenzéki politikus a szavazatok 31,66%-át kapta (84,38% os feldolgozottság). Mindkettőjüket telefonon értük el a választás éjszakáján.

Jánosi-Lesi Ágota szerkesztőségünknek azt mondta, hogy csalódott, különösen az országos eredmény miatt. Véleménye szerint a választókerületben is ez csapódott le. A politikus elmondta, hogy a folytatásban is marad ezen a pályán, hiszen a megyei közgyűlésben jelenleg is képviselő, és folytatja a Demokratikus Koalícióban végzett munkáját a képviselők mellett. A helyzetet értékelve azt mondta:

„… A tanulság az, hogy nem lehet érdemben versenybe szállni egy állampárttal szemben. Ahol a teljes közmédia egyetlen párt tulajdonában van, és a másik oldalnak gyakorlatilag semmilyen lehetősége sincs.”

Vereségét elismerve úgy, fogalmazott, hogy rosszabb eredményt értek el, mint amit várt. Álláspontja szerint a kampányban nem követtek el hibát, nagyon sokat dolgoztak az elmúlt 10 hónapban.

Pánczél Károly csapata és családja körében várta a választási eredményeket. Telefonon szerkesztőségünknek elmondta, hogy nehéz időszak volt a kampány. Tavaly júniusban indult a felkészülés. Külön megköszönte a kollégái munkáját, és a választókerületben található településeken élők támogatását. Saját bevallása szerint meglepte az eredmény, mert ekkora különbséggel nem számolt.

„… És arra sem gondoltam, hogy Budapest kivételével az országban ilyen elsöprő siker lesz. Bíztam abban, hogy egy biztos kormányzati többség lesz… de a kétharmados többség kellemes meglepetés.”

A képviselő hozzátette, hogy ez még nem a végeredmény, tehát meg kell várni, hogy az összes, például külföldön leadott, vagy átjelentkező szavazatot összeszámolják.

„Nagyon szépen köszönöm a támogatást és a bizalmat mindenkinek! És akkor most én jövök a következő négy évben a munkával, mint ahogy eddig is tettem!”

(dho)