Íme a még nem hivatalos választási eredmények

//Tóth Gábor
valasztasi-eredmeny-patko-parlament_nvi_20220404

A parlamenti patkó összetétele a 2022-es választás eredményeinek figyelembevételével. kép, adatok NVI

Már kijelenthető, hogy nem sokat fognak változni a 2022-es parlamenti választás és népszavazás eredményei. Az adatok még nem hivatalosak, mivel az átjelentkezők és a külföldön szavazók voksait is össze kell számolni.

A Parlamentben a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek ismét kétharmados többsége lesz, 135 képviselőt ültethetnek a törvényhozásba.

A DK, JOBBIK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd alkotta Egységben Magyarországért tömörülésnek 56 képviselői helyet sikerült megszereznie.

Bejutott a Parlamentben a Mi Hazánk Mozgalom is, összesen 7 képviselői helyük lesz.

Akárcsak az előző ciklusban, most is sikerült teljes értékű parlamenti képviselői helyet szereznie a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának.

Eredmények: Pest megye 11, országos lista

Térségünk azaz a Pest megyei 11-es választókerület parlamenti képviselője a következő 4 évben is Pánczél Károly (FIDESZ, KDNP) lesz.

Pánczél Károly marad a térség parlamenti képviselője!

A szomszédos Pest megyei 8-as választókerületet pedig Bóna Zoltán (FIDESZ, KDNP) képviseli ismét. Ide tartozik például Szigetszentmiklós és Dunavarsány is.

A Soroksárt és Csepelt is magába foglaló Budapest 17-es számú választókerület parlamenti képviselője Dr. Szabó Szabolcs (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) marad.

Az úgynevezett „Gyermekvédelmi népszavazás” érvénytelen lett, mivel az érvényesen leadott szavazatok aránya nem érte el az 50%-ot.

(NVI)