Szexuális erőszaktevőt kaptak el Csepelen

//Tóth Gábor
Az áldozat mobilja a támadással gyanúsított ágyában. fotó: police.hu / youtube
Hazafelé tartó, fiatal nő támadójával szemben indult hajtóvadászat. A szigetszentmiklósi nyomozók egy csepeli tartózkodási helyű, román állampolgárságú férfit gyanúsítanak szexuális erőszak kísérletével.

Egy 19 éves lányt ért támadás még 2022 január 27-én. Az este, munkából hazafelé tartó áldozatot egy férfi próbálta megszólítani, de nem kapott választ. Ez után a támadó megragadta a lány vállát és egy út menti, néptelen, bokros területre tolta. Egyik kezével lehúzta hason fekvő áldozata nadrágját és alsóneműjét, a másikkal befogta a száját. A kiszolgáltatott lánynak többször sikerült segítségért kiáltania, amikor támadója keze lecsúszott a szájáról, ám valószínűbb, hogy egy közelben elhaladó kocsi miatt állt le a férfi. Felmarkolta a lány telefonját, majd futásnak eredt, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A lány a közelben elhaladóktól próbált segítséget kérni: egy autós és két motoros is elhajtott mellette, egy kocsijával arra járó nő fékezett és a rémült, zokogó lányt hazavitte. Ezután értesítették a rendőrséget.

Megindult a nyomozás, a rendőrök minden információt begyűjtöttek. 5 nap múlva egy csepeli üzletből jelezték, hogy az áldozatéhoz hasonló mobilt próbált valaki eladni. Az így begyűjtött címre 2022. február 1-jén érkeztek meg a rendőrök. A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 19 éves román állampolgárt elfogták, előállították. Ágyában, a párna alá rejtve megtalálták az áldozat mobiltelefonját.

Az írni-olvasni nem tudó, segédmunkásként dolgozó férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Állítása szerint egy közeli üzletbe tartott, amikor összetalálkozott egy „kapucnis, lajbit viselő, kigyúrt csávó”-val, tőle vásárolta a mobiltelefont, senkit nem bántott.

Az őrizetbe vett K. Lóránddal szemben szexuális erőszak bűntette kísérletének és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(police.hu)