Lovasútvonal épül Pest megyében

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / alexeyzhilkin
Pomáz és Esztergom között jön létre 2023 márciusáig a 39 kilométer hosszúságú lovasútvonal.

A Magyar Vár Alapítvány a felvidéki Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulással közösen – az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával – valósítja meg a „Kerékpározás és lovaglás” (Bike and Horse riding) elnevezésű, határon átnyúló projektet, áll a Pest megyei Önkormányzat hírében.

Ennek keretén belül 39 km hosszúságú lovasútvonal épül Pomáz és Esztergom között, míg Szlovákiában egy – Karva községet Párkánnyal összekötő – 18 km-es kerékpárutat alakítanak ki. A kerékpáros és a lovas útvonal segíti a térségben található egyéb történelmi, kulturális és természeti látnivalók összekapcsolását. Mindkét útvonalat információs táblákkal látják el, amelyek megkönnyítik a határ menti tájékozódást a helyi és az ide érkező kerékpárosok, valamint a versenyzők számára. Emellett a lovaglóút elején felújítják az istállót – az épületben nyílászárókat cserélnek, leszigetelik azt, valamint egyéb belső munkálatokat is végeznek.

A Magyar Vár Alapítvány projektrésze az Európai Regionális Fejlesztési Alap 208 ezer eurónyi társfinanszírozásával valósul meg.

(www.pestmegye.hu)