Szigetszentmiklóshoz kötődő, különleges bonbonok nyertek ezüstérmet egy világversenyen

//Berényi Attila
cacaology_01_ezusterem_fotok_sweetic-buda_20220111

Cacaology bonbon. kép: Sweetic Buda

Sorra nyerik a díjakat a Sweetic magas minőségű, különleges kivitelezésű csokodádéi, amelyek közt igazi egzotikumok is akadnak. A magyar csokoládémesterek évről évre olyan rangos, nemzetközi versenyeken mérettetik meg magukat, mint a Great Taste Awards vagy az Academy of Chocolate Awards. Szigetszentmiklósi üzemük igazi látványosság, derül ki a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Az Academy of Chocolate Awards versenyen újdonságnak számít a Brand Experience kategória, ahol nem csak a csoki ízét és textúráját, hanem a kinézetét, csomagolását, tehát a teljes márkaélményt vizsgálják. Nem kis eredmény tehát, hogy decemberben egyből az ezüstérmet vihette haza a Cacaology elnevezésű bonbonszett, amely már környezetbarát, műanyagmentes csomagolásával is elismerő megjegyzéseket vonzott a zsűritől.

Térségi csokoládé manufaktúra kapta a gasztro Oscart

A doboz ugyanakkor nem csak esztétikus, hanem edukációs célt is szolgál: lépésenként mutatja be a madagaszkári kakaótermés feldolgozási folyamatát. Ezt tükrözi a három, különböző színekben megalkotott bonbon is. Az egyik a kakaógyümölcs nyers húsából készült, a másik a napon szárított kakaóbab ízét idézi, míg a harmadik a madagaszkári területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös ízvilágú csokoládét tartalmazza.

Cacaology bonbon. kép: Sweetic Buda

A Sweetic egyébként a 2021-es Academy of Chocolate-ről a Tropical fantázianevű, fűszeres, maracujás bonbon bronz minősítéssel térhetett haza.

A cég ezzel összesen már 39 nemzetközi csokis szakmai díjnál tart, amihez hozzájárulnak a magyar elismerések is, így mára közel 50 díj birtokosai. A cég családi vállalkozásként indult Szigetszentmiklóson még 2013-ban.

(Sweetic)