Térségi csokoládé manufaktúra kapta a gasztro Oscart

//Berényi Attila
Tökmag-áfonya praliné, fotó: Sweetic
Zala Judit álmodta meg a tökmag-áfonya pralinét. Az édesség Szigetszentmiklósról a nemzetközi szakmai porondra jutott. Ennek akkora a sikere, hogy először az Academy of Chocolate Awards 2020 díját szerezte meg, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot.

A Sweetic csokoládémestere alkotta finomság egy fényesen csillogó bonbon, benne kétféle töltelékkel, írja a sokszínűvidék.24.hu. Picit édesebb áfonya üldögél a tökmagkrémen, az egészet egy réteg csoki takarja be.

A nemzetközi gasztronómiai versenyeken a Sweetic két további alkotása is sikerrel járt: a Great Taste Awards-on egy aranycsillagot kapott a tejcsokoládé burokba töltött pekánpraliné ropogós mogyorókrokanttal. Az Academy of Chocolate Awards pedig különdíjjal ismerte el a CS 4970 fantázianevű, Camino Steve tiszteletére készült pralinét.

A Szigethalmon és Szigetszentmiklóson működő cég az elmúlt 6 évben, 3 különféle világversenyről összesen 30 díjjat zsebelt be.

(sokszinuvidek.24.hu. Sweetic)