Új Szerviz Központot avatott a soroksári Knorr-Bremse

//Tóth Gábor
Idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. A cég soroksári telephelyén 2,5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztést, ezzel 55 munkahelyet teremtettek.

A napokban átadott beruházást saját forrásból finanszírozta  a több mint 30 országban jelen lévő, mintegy 27 ezer főnek munkát adó társaság. A vállalatcsoport legjelentősebb vasúti központjában ma már két telephelyen, 55 000 négyzetméteren, közel 2000-en dolgoznak fékmechanikai, -vezérlési és levegőellátási rendszerek fejlesztésén, gyártásán és szervizelésén. A most átadott Szerviz Központ beruházás épület és telephely infrastruktúra fejlesztést valamint technológia fejlesztést is magában foglal, tudósít a ProfitLine.

Az új felújítási központ stratégiai szerepet tölt be Magyarország kötöttpályás közlekedésének fejlesztésében és üzembiztos működtetésében, olyan hazai cégek együttműködő partnereként, mint a Dunakeszi Járműjavító, a Stadler Magyarország, a MÁV-Start Zrt., a GySEV Zrt., a TS-Hungária vagy a Grampet Debreceni Vagongyár. A fejlesztés 55 új munkahelyet teremtett.

(Profitline, MTI)