Rajzolja meg, hol legyen bicikliút

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / simonova1407
A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az főváros agglomerációs településein méri fel, hogy milyen a bringautak helyzete, és azt is tudakolják, hogy hová szeretnének az emberek ilyen fejlesztést. Erre egy innovatív módszert találtak ki: le kell rajzolni a neten, hol legyen bicikliút!

A BFK megkezdte a regionális kerékpáros stratégia tervezését. Ennek célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei és minden ilyen településen élő számára bringával is biztonságosan megközelíthető legyen a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomás. Persze az is fontos, hogy az agglomerációs kerékpárút-hálózat összefüggő rendszert alkosson, csatlakozva a fővárosihoz.

Most a helyzetértékelés munkafolyamatában felmérik, hogy hol vannak problémák, és hová lenne érdemes bringautakat építeni.

A https://kerekparoskertvaros.hu/ oldalra kattintva két térképen várják a visszajelzéseket. Az elsőn a kerékpározás közben tapasztalt problémákat, a másodikon pedig az infrastrukturális javaslatokat (például, hogy hol legyen új kerékpárút) lehet bejelölni – vagy ha úgy jobban tetszik – berajzolni azon útvonalakat, ahol a vasút-, hév- vagy buszállomás irányába közlekedve jó lenne ilyet építeni.

Ha a felmérést végzőkkel szeretne kapcsolatba kerülni, akkor a kozosen@bfk.hu e-mail címen várják az észrevételeit.

(BFK)