Iskolakezdésre állítólag járható lesz az M0 hídja

//Berényi Attila
Augusztus végén be fog fejeződni a Deák Ferenc híd északi felének, teljes lezárással járó megerősítése – állítja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A tárca a Magyar Hírlapnak küldte meg erről szóló közleményét. Tájékoztatásuk szerint a közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, az M1 felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom. Azt hangsúlyozták, hogy

„A kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába.”

Jelen állás szerint augusztus 31-én, délután kezdődik meg a szerkezet próbaterhelése. Másnap, azaz szeptember 1-én, kora reggel a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi felét.

Persze a munkálatoknak ezzel még messze nem lesz vége. Az év végéig még időszakosan szükség lesz a híd felszerkezetének emelésére és visszaengedésére. Decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó, eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani, ez állítólag főleg hétvégén lesz.

(Magyar Hírlap)