Külföldre akart szökni a csütörtöki HÉV balesetben részes kamionos

//Berényi Attila
kamion-sofor-h6_fki_20210827

A baleset a XXIII. kerületben történt HÉV-szerelvény ütközött egy kamion vontatmányának Budapest XXIII. kerületében, a Helsinki út és a Grassalkovich út találkozásánál lévő vasúti átjáróban, csütörtökön délelőtt. fotó: FKI

A rendőrök a nagylaki határátkelőhelyen fogták el a török állampolgárt, aki Soroksáron balesetet okozott.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, 2021. augusztus 26-án 8 óra 10 perc körül Budapest XXIII. kerületében, a Helsinki úton egy kamionsofőr az ott menetrend szerint közlekedő hévvel ütközött. A baleset következtében a hév utasai közül hárman könnyű sérülést szenvedtek és a kamion rakománya az útra szóródott. A kamiont vezető 49 éves török állampolgárságú férfi a balesetet követően a helyszínről elmenekült és megpróbálta az országot is elhagyni.

Üdítőt szállító kamionnal ütközött a HÉV

A police.hu tudósítása szerint a a férfit a határátkelőhelyen még aznap 20 óra 30 perckor elfogták, akit a BRFK rendőrei visszahoztak Budapestre.

A 49 éves török állampolgárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei őrizetbe vették és ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

(police.hu)