Vihar tépázta meg hajnalban a fővárost és környékét

//Tóth Gábor
Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett hétfő kora reggel Budapest és Pest megye térsége fölé. Mindez kihat a tömegközlekedésre is.

A katasztrófavédelem hivatásos és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához riasztották, rövid idő alatt közel harminc fővárosi és Pest megyei helyszínre. A legtöbb bejelentés eddig Szigetszentmiklósról, Törökbálintról, valamint a főváros V., VI. és VII. kerületéből érkezett, áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében. Jelenleg is felhőszakadás miatt van narancsriasztás érvényben. A legtöbb riasztás most a fővárosból és Pest megyéből érkezik, mondta az MTI kérdésére Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A Budapesti Közlekedési Központ jelzése szerint a viharos időjárás miatt több közlekedése jelentősen megváltozott a fővárosban.
A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között, a 75-ös és a 79M trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út megállót.
Terelve közlekedik a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 178-as és a 230-as autóbusz is, és nem érintik a Vágány utca/Dózsa György út és a Hősök tere megállót. A 20E autóbusz terelve közlekedik, a Keleti pályaudvar felé nem érinti a Hősök tere megállót.
A Dózsa György úton a Podmaniczky úti vasúti aluljáró a nagy mennyiségű esővíz miatt nem járható – olvasható az oldalon, amely szerint a 47-es és a 49-es villamos ismét a teljes vonalon közlekedik.

A MÁV-HÉV jelzése szerint a H6-os vonalon József Attila-telep és Szigetszentmiklós megállóhelyeken a Közvágóhíd irányú peronokat használhatják az utasok, mivel felsővezeték hiba miatt vonataink a szakaszon egy vágányon közlekednek.

(OKF, MTI, BKK, MÁV-HÉV)