Lakossági fórum a H6-os HÉV Szigethalom és Ráckeve közötti szakaszának fejlesztéséről

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Lakossági fórum a H6-os HÉV Szigethalom és Ráckeve közötti szakaszának fejlesztéséről
A tervek szerint 2022 második felében indul el a ráckevei azaz a H6-os HÉV fejlesztése. A munka előtt lakossági fórumon adnak tájékoztatást a részletekről. Három ilyen esemény lesz.

Budapesten ma egyedül a H6-os ráckevei és a H7-es csepeli hév nem éri el a metróhálózatot. A Kormány döntése szerint a Budapest Fejlesztési Központ és a MÁV-HÉV Zrt. által előkészítés alatt álló fejlesztés ezt kívánja orvosolni a vonalak Kálvin térig való meghosszabbításával. Új, korszerű, akadálymentes járművekkel átszállás nélkül lehet elérni majd a belvárost, két metróvonalat, vagy a nagykörúti villamost – áll a MÁV-HÉV közleményében.

A tervek szerint a H6-os HÉV vonalát a közeljövőben teljes egészségben felújítják. Erről itt írtunk korábban. Egységes arculatú megállóhelyek, komfortos peronberendezések, peronlefedések, készülnek. A peronok megújulnak és akadálymentesek lesznek.

A Budapesti Fejlesztési Központ online lakossági fórumot tart majd – itt mutatják be a terveket. A résztvevők megismerhetik azt is, milyen módon nyilváníthatnak véleményt a tervekről és vehetnek részt a fejlesztések alakításában.

A tervezés során a BFK több lakossági fórumot tervez, ez az első, amely a Szigethalom és Ráckeve közötti szakaszt érinti, a későbbiekben a középső szakasz mellett a szigetszentmiklósi, dunaharaszti és budapesti szakaszokról is tartanak lakossági fórumokat.

A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma 2021. június 23-án, szerdán 17:30-tól kezdődik.

A csatlakozáshoz szükséges Zoom linket az esemény napján ide kattintva érheti majd el.

(MÁV -HÉV)