Lekapcsolták az M0-ás rémeit

//Tóth Gábor
nemzetkozi_szszmi-rendorok-kozosen_policehu_20210520

kép: police.hu

A szigetszentmiklósi nyomozók a külföldi társzervekkel együttműködve, európai elfogatóparancs alapján fogtak el egy 42 és egy 43 éves bolgár férfit, akik a gyanú szerint rendre törtek fel járműveket, és azokból pénzt loptak. Harmadik társukat még keresik.

Egy szerb-osztrák állampolgárságú férfi tett bejelentést a rendőrségre, miszerint 2020. október 26-án este Szigetszentmiklóson az M0 autóút melletti parkolóban, gépkocsiját ismeretlen -feltehetően valamilyen elektronikus eszközzel- kinyitotta, abból közel kétszázezer forint értékű euróját ellopta. Pár perccel később egy román férfitől jött a bejelentés, ugyanott, közel ugyanabban az időben, parkoló teherkocsijának ajtaját feszítette ki valaki, közel másfél millió forint értékű eurójának kélt lába, áll a police.hu tudósításában.

A szigetszentmiklósi nyomozók felvették a kapcsolatot a külföldi társszervekkel, szoros együttműködésük során hamar kirajzolódott, egy bolgár bűnbandával állnak szemben. Gyorsan sikerült azonosítani az elkövetőket, akiket nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el a rendőrök.

Szófiában 2021. március 30-án ütöttek rajta a bolgár rendőrök A. Petarten, kiadatásáról a bíróság később dönt. Társát, a Szófiából hazahozott M. Asent 2021. május 13-án a Budapest Nemzetközi Repülőterénél kapcsolták le.

A harmadik társuk, a 48 éves Petrov Antonio Georgiev ellen, lopás bűntettének gyanúja miatt adott ki európai elfogatóparancsot a Budakörnyéki Járási Bíróság.

(police.hu)