Elfogták az ócsai állatkínzót

//Tóth Gábor
állatkínzó.frrepik.210429

Képünk illusztráció. forrás: freepik

A dabasi rendőrök néhány óra alatt felkutatták és elfogták azt a férfit, aki az ócsai temetőbe vonszolva konténerhez kötött egy kiskutyát, ezzel az állat halálát okozta.

A police.hu tudósítása szerint egy néni, kertészkedés közben még e hét hétfőn arra lett figyelmes, hogy egy a temetőbe tartó férfi egy kötélen vonszol valamit. Az asszony utána ment, ám a látványra nem számított. Egy temetői konténerhez kikötött, nyöszörgő, haláltusáját vívó kiskutyával szembesült. Próbálta letépni a szorosan az eb nyaka köré hurkolt fáslit, nem járt sikerrel, és mire a segítségül hívott szomszéd odaszaladt, az egy év körüli, világos szőrű, keverék kan kutya elpusztult.

A rendőrök személyleírás alapján rövid idő alatt azonosították és elfogták a 64 éves tettest. Kihallgatásán a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondása szerint a kiskutyát az úton találta, azt gondolta elkóborolt. A nála lévő fáslival hurkot kötött a nyakára és a temető felé kezdte húzni. Erősen kellett rángatnia, mert a kutya nem engedelmeskedett, végül a temetőben egy szemetes konténerhez vonszolta és kikötötte, mondván: „Majd megtalálják, sok ember jár oda”. Állítása szerint nem akarta bántani, nem gondolta, hogy a hurok fulladást okoz.

A 64 éves férfi ellen a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(police.hu)