Burkolatjavítás okoz torlódást az M0-ás, soroksári Dunaág-hídon

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik
2021. április 21., szerdától az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán a Soroksári Dunaág-hídon burkolatjavítási munkák zajlanak majd, áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerkesztőségünknek küldött közleményében. Sávlezárás és sebességkorlátozás fogadja itt az autósokat, várhatóan egy hónapig.

A közlemény szerint az átfogó burkolatjavítás két ütemben zajlik majd, az első két hétben a szakemberek a külső sávot újítják fel, a következő két hétben pedig a középső sávot. A felújítási munkák során nemcsak a marási és aszfaltozási munkákat végzik el, hanem lecserélik a hídszigetelést és a felette lévő burkolati rétegrendet is. Ha végeznek a feladattal, akkor az ígéret szerint ezen a szakaszon a munkálatok előtt érvényben lévő 80 km/órás sebességkorlátozás is meg fog szűnni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. A javítási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódni www.utinform.hu weboldalon.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)