Harasztin is kevesebb az új fertőzött

//Berényi Attila
Egyre többen kapják meg a COVID19 elleni vakcinát Dunaharasztin is, ugyanis több oltóanyag érkezik a városba.

Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármester szerkesztőségünknek elmondta, hogy ezen a héten, többek között azokat oltják akik már a második körben kapják meg a kínai szert. A múlt héten viszonylag sok Pfizer vakcinát kaptak a városban működő háziorvosi praxisok, és AstraZeneca is volt. Ez majdnem ezer ember oltására volt elegendő.

Bereczki doktor tájékoztatása szerint szombaton nagyon sokan várakoztak a Rendelő épületében és az az előtti parkolóban, hogy sorra kerüljenek. Egyben arra kért mindenkit, hogy az ilyen esetben is – annak ellenére, hogy néha ezt nehéz megoldani – de tartsák egymástól a megfelelő távolságot. A maszkhasználat közterületen és a Rendelő egész területén kötelező!

A jövő héten a kínai Synopfarm oltásból kapnak majd nagyobb mennyiséget az orvosok. Aki már regisztrált és még nem kapott oltást, annak érdemes figyelnie a háziorvosa közösségi felületeit. Van olyan doktor, aki azt kéri már, hogy hívják fel a megadott telefonszámon, más orvos pedig ragaszkodik ahhoz a megoldáshoz, hogy majd ők keresik a betegeket.

Ismét kapnak majd a praxisok Pfizer vakcinát is, és Modernat is.

Dr. Bereczki Péter kérdésünkre elmondta, hogy érezhetően csökken az újonnan, a megbetegedés tüneteivel jelentkezők száma Dunaharasztin, de ennek ellenére az óvintézkedések betartása ugyanúgy kötelező. Ezek nélkül ugyanis ismét elszabadulhat a kórokozó.

 

(dho)