Jelentős támogatást kapott a taksonyi német kisebbség

//Berényi Attila
A felújítás alatt lévő Német Nemzetiségi Tájház Taksonyban. fotó: dho
Az állam minden évben támogatja az egyes nemzetiségek helyi önkormányzatainak rendezvényeit. Több pályázat zárult le az elmúlt időszakban, melyekben a Taksonyon működő német nemzetiségi szervezetek is nyertesként szerepeltek.

A Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola 3 millió forintos támogatást nyert, táborok szervezésére, derül ki Pánczél Károly, a térség országgyűlési képviselőjének közösségi oldaláról.

A szintén a nagyközségben működő Dunamenti Svábok Taksonyi Baráti Köre különböző rendezvényeire összesen 1,9 millió forintot kap. Az ugyancsak itt működő Dunamenti Fiatal Svábok Egyesülete 400.000 Ft-os támogatás segítségével ünnepelheti meg fennállásának 30. éves jubileumát. A taksonyi Német Nemzetiségi Önkormányzat kulturális rendezvényekre 400.000, míg táborszervezésre 500.000 Ft-ot nyert pályázati támogatás segítségével.

A programok támogatására kapott támogatások utófinanszírozottak, így szervezők azt rugalmasan tudják kezelni a járványhelyzetben is, és akár át is lehet ütemezni ezeket.

A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat is nyert támogatást. Erről itt írtunk korábban.

 

(dho)