Pályázati támogatás a dunaharaszti német nemzetiségnek

//Tóth Gábor
A dunaharaszti Sváb Tájház. fotó: dho
A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat évente 15-20 pályázaton indul. Most leginkább programok rendezéséhez kaptak állami támogatást.

A közösségi élet tovább élénkítését segíti, hogy a városunkban működő kisebbségi önkormányzat tánctalálkozóra és táncházra, hagyományörző eseményre, kórustalálkozóra, a Tájház születésnapjára és Nepomuki Szent János ünnepére nyert pályázati segítséget. Ez eseményenként 200 és 300 ezer forintot jelent, derült ki Pánczél Károly, a térség országgyűlési képviselőjének közösségi oldalán megjelent posztjából.

Gerber Ferenc, a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta, hogy rendezvények terén nagyon bizonytalan ez az év a járványhelyzet miatt. A most elnyert támogatások utófinanszírozottak, azaz az esemény után kapják meg a kedvezményezettek a támogatási összeget, így rugalmasan tudják azt kezelni. A nem naptári naphoz kötött események pedig átütemezhetőek.

A kisebbségi önkormányzat egyébként korábban hangszer és népviselet beszerzési pályázaton is nyert. Ezeket az eszközöket, ruhadarabokat, cipőket pedig már be is szerezték.

(dho, Pánczél Károly / facebook)