Húsvét: így használhatja az ünnep alatt a tömegközlekedést

//Berényi Attila
bkk-mav-hev_husvet_dho_20210331

A H6 HÉV Dunaharasztin. fotó: dho

A húsvét természetesen a közösségi közlekedés rendjét felborítja egy picit. Összefoglaltuk, hogy melyik szolgáltató, milyen rend szerint dolgozik az ünnep alatt.

Ventona Trans Kft. (Dunaharaszti)
A Dunaharaszti helyi buszközlekedését kiszolgáló Ventona Trans Kft. áprilisban térítés mentesen szállítja az utasokat. A cég és az önkormányzat közös döntéséről itt írtunk korábban.

Ünnepi menetrend:

  • 2021. április 2. péntek: vasárnapi menetrend
  • 2021. április 3. szombat: szombati menetrend
  • 2021. április 4. vasárnap: vasárnapi menetrend
  • 2021. április. 5. hétfő: vasárnapi menetrend

A Ventona Trans Kft. részletes menetrendjét itt találja meg.

 

BKK (Budapest)
A BKK járatai 2021. április 1-én, nagycsütörtökön az iskolaszünetre érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek, április 2.-án, 4-én és 5-én azaz pénteken, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokon és ünnepnapokon érvényes, míg április 2-án a szombati menetrend szerint közlekednek. Kedden, azaz április 6-án az iskolaszünet szerinti rend van érvényben, természetesen a járványhelyzetben már korábban módosított szabályok szerint.

A BKK menetrendjét ide kattintva találja meg.

 

MÁV-HÉV
A H6-os HÉV-vonalon április 1-jén a munkanapi, a hosszú hétvégén (április 2-5.) a szombati és munkaszüneti napi, április 6-ától ismét a munkanapi menetrend lesz érvényben. A HÉV-ek menetrendje itt található meg, az utazás dátumának és időpontjának megadásával pedig a BKK FUTÁR utazástervezőben is lekérdezhető.

 

MÁV-START
A húsvéti ünnepi forgalom ideje alatt a vonatok április elsején a pénteki, 2-án a szombati, 3-án és 4-én az ünnepnapi, 5-én a vasárnapi, 6-án pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek, áll a MÁV csoport szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Érdemes használni a jegyértékesítő automatákat, de igénybe veheti az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban.

 

Volánbusz
Április 1-jén tanítási szünetes munkanapon, április 2-án (nagypéntek) munkaszüneti napon, április 3-án szabadnapon, húsvét vasárnap munkaszüneti napon, húsvét hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon, április 6-án, kedden tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás itt érhető el.

(dho)