Elfogták a környékünkön garázdálkodó, besurranó tolvajokat

//Tóth Gábor
forrás: YouTube / police.hu (video lentebb)
A szigetszentmiklósi rendőrök elfogták azt a két kunszentmiklósi férfit, akik számlájára több, a közelmúltban elkövetett bűncselekmény is írható.

A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint  N. R. 2021. március 28-án egy kiskunlacházi ingatlan becsukott, ám kulcsra nem zárt ajtaján osont be a házba, társa F. A. kint várakozott. A bejárati ajtó melletti fogason talált táskát rögvest elemelte, benne a sértett összes értékével és pénzével együtt menekültek el a helyszínről.

A másnapi célpont egy dunavarsányi ház volt, ahol a zárban lévő kulcsot N. R. elfordította és bement a házba. Értékek után kutatott, amikor szembe találta magát az otthon lévőkkel, így társával, -aki ezúttal is kint „biztosította a helyszínt”- zsákmány nélkül voltak kénytelenek távozni.

A szigetszentmiklósi rendőrök a nyomozás során hamar azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit. A beszerzett adatok alapján az elkövetők további vagyon elleni bűncselekménnyel is gyanúsíthatóak, melyeket az elmúlt időszakban Dunavarsány, Délegyháza és Kiskunlacháza településeken követtek el. Volt, hogy sikerrel jártak, olykor üres kézzel távoztak. Egyikük az elfogásuk után beismerő vallomást tett.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság a 33 és 18 éves őrizetbe vett férfivel szemben négyrendbeli lopás vétség kísérlet, egyrendbeli lopás vétség, valamint két rendbeli lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Kezdeményezték letartóztatásukat.

A rendőrök kérik, hogy aki az elmúlt időszakban a fent említett településeken vagy azok környékén hasonló jellegű cselekményt tapasztalt, esetlegesen kár is érte, jelentkezzen a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon vagy hívja a 112-es segélyhívó számot.

(police.hu)