Újabb munkálatokra számítson a Fő úton, Taksonyban

//Berényi Attila
Sávszűkítés az 510-es út egy szakaszán Taksonyban. fotó: dho
Az 510-es út Taksonyon átvezető szakaszán folytatódik a csapadékvíz-elvezető hálózat modernizálása. A munka a közúti forgalomban okozhat némi gondot.

A nagyközség hivatalos tájékoztatása szerint 2021.03.11.-én kezdenek dolgozni a szakemberek, a szükséges forgalomtechnikai táblák már a helyszínen vannak. Aki arra közlekedik az arra számítson, hogy a megszokottnál jóval szűkebb sávokat tud most használni egy szakaszon, így sokkal jobban oda kell figyelni a többi közlekedőre.

Sőt arra is számítson, hogy a pár nappal korábban megkezdett „ivóvíz törzshálózat cseréje” is tart még, így egy másik szakaszon az is felbontással jár a taksonyi Fő úton. Erről itt írtunk korábban.

A most kezdődő munkálatok előreláthatólag 6 ütemben fognak megvalósulni.

Az első ütem Spar és a Fabuli közötti rész, Hősök tere és a Kossuth Lajos utca közötti rész, Kisfaludy utca és a Solt utca közötti rész (időben 3-4 hét). Ez idő alatt hétfőtől szombatig reggel és délután 17 óra között dolgoznak majd a munkások.

Ha minden a terv szerint alakul, akkor a teljes kivitelezéssel 2021. május 31-ig végeznek, de addig korlátozásokkal kell számolnia az arra közlekedőknek.

(taksony.hu)