Mégis megépülhet a dél-budapesti kerékpárút

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik
A fővárosi önkormányzat nem tudta finanszírozni, így az állami költségvetés támogatásával építik meg a Csepelt, Soroksárt és a XVIII. kerületet összekötő eredetileg 2,4 milliárd forintos Dél-budapesti kerékpárutat, amelyet az unió is finanszíroz. A projekt jelentősen kibővült.

Az ittlakunk.hu írása szerint a projekt kapcsán Borbély Lénárd csepeli polgármester és Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár tartott közös sajtótájékoztatót Csepelen.

Csepel, Soroksár, és a XVIII. kerület egyaránt képviselő-testületi határozatot fogadott el korábban a projekt kivitelezéséről, amely uniós támogatást is kap. Jelen állás szerint 14 milliárd forintot szán az állam a projektre, amely a kerékpárúton kívül futópályát, kültéri fitneszparkot, gyermekjátszóteret, valamint egy több mint tíz kilométer hosszú vonalas, azaz keskeny, de hosszú, zöld parkot hozna létre az évtizedek óta használaton kívüli úgynevezett „nagy Burma” iparvágány helyén.

Ez a projekt tartalmazza a régóta várt gyalogos- kerékpáros hidat Csepel és a Molnár-sziget között, amely a kompnál épülhet meg. Így téve teljessé a közvetlen kapcsolatot Csepel és Soroksár között, írja az ittlakunk.hu.

(ittlakunk.hu)