Elkapták a rablót, aki a H6-os HÉV megállójában támadott

//Tóth Gábor
Rendőrök kísérik az elfogott rablót. forrás: police.hu
A szigetszentmiklósi rendőrök 8 órán belül azonosították azt a rablót, aki egy HÉV szerelvényre várakozó nő válláról rángatta le a táskát.

Még pénteken (2021.03.05.) indult munkába egy hölgy, a szigethalmi HÉV megállójában hallgatott zenét és a telefonját babrálta. Ekkor egy férfi lépett oda mellé, áll a police.hu közleményében. „Elnézést” – közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A sértett próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe – későbbi elmondása szerint nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak.

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója a közeli szántóföld felé szaladva elmenekült a helyszínről.

A szigetszentmiklósi rendőrök az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott. M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály nevű drog szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett M. János ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(police.hu)