Ismét az online térbe vonul az egyházi élet Dunaharasztin

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Ismét az online térbe vonul az egyházi élet Dunaharasztin
Ahogy tavaly tavasszal is, újra online tartják meg istentiszteleteiket az egyházak. Az ok a járványhelyzetben keresendő. A Dunaharasztin működő felekezetek közleményeit gyűjtöttük össze.

A Dunaharaszti Római Katolikus Egyházközségek közösségi oldalán megjelent tájékoztató szerint hétfőtől a nyilvános istentiszteletek szünetelnek az egyházmegye teljes területén.

A Dunaharaszti Baptista Gyülekezet közleménye szerint a  gyülekezeti létszámhatártól függetlenül, csak online közösségi alkalmakat tartanak. Ez a korlátozás már a 2021. március 7-i, úrvacsorai istentiszteletre is vonatkozik. Ez utóbbi élő közvetítését ide kattintva tudja nyomon követni.

A Dunaharaszti Református Gyülekezet bejelentése szerint 2021. március 8 és 26. között életét ismét az online térbe telepíti át. Hétköznap nincs hivatali idő, a lelkipásztort telefonon vagy emailban lehet elérni. A nyilvános események a gyülekezet youtube csatornáján követhetőek. A Magyarországi Református Egyház közleményét itt éri el.

A Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség jelenleg kizárólag online formában tart istentiszteleteket, áll a közösség honlapján. A közvetítéshez a honlapon található elérhetőségen keresztül lehet csatlakozni.

(dho)