Bajban van a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Bajban van a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Immár 15 éve működik a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Most a szervezet vezetője közösségi oldalán kért segítséget, hogy fennmaradhassanak.

A poszt szerint a másfél évtized alatt tagjaikkal bármikor elindultak kutyáikkal megkeresni úttalan utakon másokat, mentettek embereket, állatokat, Bárkit aki bajban volt.

Balázs László azt írja:

„A kezdeti tanácstalanságot kinőttünk és talán napjainkban már kimondhatjuk, hogy az egyik legelismertebb ilyen jellegű szervezet vagyunk Magyarországon. Rengeteg eszközzel, szakemberrel felszerelve éjjel-nappal készenlétben állunk és ugrunk, ha segíteni kell.”

Most azonban nem nyernek anyagi támogatást pályázatokon, nem érkeznek az adományok, nincs miből finanszírozni az olykor nagyon költséges mentési feladatokat. Arra kérik azokat, akik megtehetik, hogy akár 1000 forintos adománnyal segítség őket egy-két havonta.

Balázs László a 24.hu-nak azt is elmondta, számítása szerint ha lenne 1000–1500 ember, aki stabilan havonta ezer forinttal támogatná őket, akkor megoldódnának a bajaik, és nem függenének senkitől. Ha nem romlik el semmi, akkor évi nagyjából 10 millió forintból üzemelnek.

A 35 fős csapat 18 mentőkutyával segíti civilként a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat munkáját. Évi átlag száz riasztásuk van belföldön, de nagyobb földrengések helyszínére is elutaznak külföldre.

Az alábbi posztban megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítheti a kutyás mentőcsapatot, hogy továbbra is segíthessenek nekünk.

(24.hu, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / facebook)