Most küldi a Dunaharaszti önkormányzat a helyi adókról szóló összesítőt

//Berényi Attila
fotó: dho
Mennek az értesítők! Dunaharaszti Város Polgármesteri Hivatalának Adócsoportja minden olyan személyt, akinek valamilyen helyi adó kötelezettsége van külön levélben tájékoztat.

A napokban kapja meg minden érintett azt a levelet, amely egyben Adószámla kivonat is. Itt megtalálja a fizetési kötelezettséget és a befizetési határidőket is. A legtöbb esetben a „kommunális adó” tétele szerepel a tájékoztatóban, de ha van elmaradás az is.

Fontos, hogy ebben az évben csak egyszer küldenek ilyen értesítőt. A kiküldött levélből kiderül, ez azt jelenti, hogy nemcsak a 2021. március 15-ig fizetendő csekk van a borítékban, hanem az is, amelyet legkésőbb szeptember 15-ig kell rendezni.

Ön választhat: vagy egyszerre fizeti be a közterhet, vagy megvárja a második határidőt is. Ebben az esetben érdemes olyan helyre rakni a csekket ahol később megtalálja!

Az adószámla kivonat egyébként csak a 2020. február 2-ig beérkezett befizetéseket tartalmazza, azaz aki ez után rótta le valamelyik elmaradását, az a tétel még benne lehet az értesítőben – de ezt a figyelmeztetés ebben az esetben figyelmen kívül kell hagyni, áll az értesítőben.

Ha valaki nem fizet, akkor végrehajtási eljárást kezdeményez vele szemben az Adócsoport, természetesen ezt már késedelmi pótlék is terheli.

Lényeges, hogy ebben az évben a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az állami adóhatóság vette át. Azaz a tavalyi tartozását (ha van ilyen) még a városnak, az ez évi közterhet már a NAV-nak kell kifizetni. Erről itt írtunk részletesen.

A Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal Adócsoportjának elérhetőségeit és a kapcsolódó ügyek listáját ide kattintva találja meg.

(dho)