Emberi csontok a szigetszentmiklósi telek feltöltésénél

//Berényi Attila
szigetszentmiklos_emberi_maradvanyok_fold_freepik_wirestock_20210213

Képünk illusztráció. forrás: freepik / wirestock

Szigetszentmiklós Lakihegyen évek óta gondot okoz, hogy egy a vízparthoz közeli telken hangos munka folyik. Most emberi csontoknak látszó maradványok is előkerültek a területről.

A 444.hu azt írja, hogy a magántulajdonú területről korábban 50 fát is kivágtak. Már jó ideje billenős teherautók hozzák a feltöltéshez használt anyagot, a munka hangos és poros. A lap azt írja, hogy a tulaj egy gyeptégla- és szőnyegüzem létrehozását tervezi itt – már két éve.

Az önkormányzat a Pest Megyei kormányhivatal Környezetvédelmi, természetvédelmi és Bányafelügyeleti Főosztályához fordult, mivel álláspontjuk szerint ez természetkárosítás és árvíz esetében is problémás lehet. Az ügyben a Katasztrófavédelem vizsgálódott, de nem találtak kivetni valót.

Azt nem tudni, hogy a telek tulajdonosa honnan hozatja a feltöltéshez használt földet, de a környékbeliek közül többen is emberi csontokra emlékeztető maradványokat találtak. A polgármester a rendőrségen tett emiatt feljelentést, és hangsúlyozta, hogy a város területén nem szüntettek meg temetőt mostanában.

A 444-nek a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a körülményeket.

(444)