„Utascentrum” épül a Keletiben

//Berényi Attila
Az utascentrum látványterve. fotó: MÁV
Megkezdődhet az utascentrum építése az évente közel 11 millió embert fogadó Keleti pályaudvaron. A MÁV-csoport szerkesztőségünknek küldött közleménye szerint a fejlesztés közbeszerzési eljárása sikeresen zárult, és megszületett a szükséges kormányhatározat is.

A várhatóan év végéig tartó munkákat követően, a Dunaharaszti irányából érkező szerelvényeket is fogadó  pályaudvaron az utasokat eddiginél komfortosabb feltételek várják majd:  egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

A pályaudvaron 18 jegykiadó automata fogja szolgálni a gyorsabb jegyváltást. Az ügyféltérben központilag vezérelt, modern és látványos utastájékoztatási kijelzőket helyeznek el, és a pályaudvaron megszokott hangosbemondó is informálja majd az ügyet intéző vagy vonatindulásra váró utasokat, áll a közleményben.

A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg.

(MÁV-csoport)