Majdnem halálos ökölcsapás, tévedésből

//Berényi Attila
ugyeszseg-okolcsapas_freepik_ollyy_20201104

képünk illusztráció, forrás: freepik / ollyy

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy korábbi vitapartnerén akart bosszút állni, de helyette más személynek okozott életveszélyes sérülést.

A vádirat szerint 2019. március 11-én az elkövető egy szigethalmi ház udvarán összeszólalkozott egy férfivel, aki ott – a sértettel együtt – albérletben lakott, áll a Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. Az elkövető akkor még elhagyta az ingatlant, de oda még a kora esti órákban visszatért.

A kertkaput az elkövetőnek a főbérlő nyitotta ki, aki mögött közvetlenül a sértett jött kifelé az ingatlanból. Az elkövető félrelökve a főbérlőt a sértetthez lépett, majd ököllel arcon ütötte, mert összetévesztette a vele korábban vitába keveredő férfival.

A sértett az ütéstől hanyatt esett és beverte a fejét a betonba, amitől elveszítette az eszméletét is. A bántalmazás következtében több sérülés keletkezett a fején, többek között lágyagyburok alatti vérzést is elszenvedett, életveszélyes állapotba került emiatt. Az ügyészségi közlemény miatt csak a szerencsének köszönhető, hogy a férfi nem halt meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által nyomozott ügyben a Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt emelt vádat a bántalmazó férfi ellen.

(Pest Megyei Főügyészség)