Szigorú ellenőrzés az M7-esen

//Tóth Gábor
autopalya_check_pixabay_MonikaP_jam-1699089_20200820

Képünk illusztráció, forrás: pixabay / MonikaP

A hosszú hétvégén a rendőrség fokozott közúti ellenőrzést tart az M7-esen, de az összes autópályán jelen vannak a hatóságok. Szombatig a Balaton felé haladókat, vasárnap pedig a Budapest irányába autózókat fogják ellenőrizni.

Aki a magyar tengeren akarja tölteni a nemzeti ünnep hétvégéjét, az jobban teszi, ha betart minden közlekedési szabályt is. Ugyanis a rendőrség bejelentette, hogy hivatalos és civil autókból, sőt akár drónnal is megfigyelhetik a forgalmat. Elsődlegesen a leállósávban, minden szabályt felrúgva, a dugókban előzőket fogják kiszedni.

Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője elmondta, hogy több esetben az ilyen akciók során a többi autós megtapsolta az intézkedő rendőröket. A reakció érthető, hiszen rendkívül dühítő azt látni, hogy a szabályokat betartó autósort egy mindenkire fittyet hányó beelőzi, ráadásul ezzel második testi épségét is veszélyezteti.

Közlekedésrendészeti ellenőrzés az M7-es autópályán

hogy mindenki hazaérjen!

A rendőrök ellenőrzik a jobbra tartás szabályainak betartását is. „Tehát az, hogy valaki beáll Siófokon a középső sávba, és így autózik Budapestre, miközben a szélső sáv pedig üres, ez teljesen szabálytalan és balesetveszélyes is” – mondta el példaként az ezredes. Az ígéret szerint a szabályszegések nem maradnak büntetés nélkül. Az ilyen és ehhez hasonló szabályszegésekért, a jogszabályokban rögzített tétel, azaz 100 ezer forintos bírság a büntetés.

 

(police.hu)