A megszokottnál zajosabb lesz a HÉV egy darabig Dunaharasztin

//Berényi Attila
hev-h6-sincsere_dho_20200626

Cserére várnak a sínek, fotó: dho

A következő hétvégén felújítási és karbantartási munkálatokat végeznek a H6-os HÉV Dunaharaszti szakaszán. Emiatt egy jó darabon pótlóbuszok viszik az utasokat.

A MÁV-HÉV közleménye szerint most kicserélik a síneket Dunaharaszti felső és Dunaharaszti külső között mindkét vágányban a Fő úti vasúti átjáró környékén, ezen fölül karbantartást végeznek a felsővezetéki kábeleken is. A pótlóbuszokról és azok útvonaláról itt írtunk.

MÁV-HÉV Zrt.

Kedves Utasaink! Az elkövetkező hétvégén felújítási és karbantartási… munkák miatt változik a H6-os HÉV közlekedési rendje. Egyrészt kicseréljük a síneket Dunaharaszti felső és Dunaharaszti külső között mindkét vágányban a Fő úti vasúti átjáró környékén, másrészt karbantartást végzünk a felsővezetéki kábeleken is.

A kiadott közlemény szerint azonban ennek a munkáknak van egy kellemetlen mellékhatása is, ugyanis „néhány héten keresztül, magas, erőteljes hangra kell számítani a környéken élőknek, amikor elhalad egy HÉV a felújított szakaszon.”

A MÁV-HÉV az okozott kellemetlenségért elnézést kér, és azt ígéri, hogy a zaj minden nappal csökken, ahogy bekopnak a sínek.

 

(MÁV-HÉV)