Bíróság elé kerül az agresszív büntetőfékező

//Berényi Attila
forrás: Police Hungary / YouTube
A Budakörnyéki Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a férfit, aki az M0- M3 csomópontban büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson. Elsőre úgy tűnt, hogy nagyon sietett, de később kiderült bőven ráért szivatni az általa lassúnak ítélt autóstársát.

A Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleménye szerint a férfi, egy nagyteljesítményű, prémium márkás gépjárművel az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontjánál utolérte a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő gépjárművet. A jármű mögé érve reflektorával villogni kezdett, hogy gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse az előtte haladó autót. Az esetet a vétlen sofőr autójának kamerái végig rögzítették.

 

Miután a sértett nem gyorsított és nem húzódott le az elkövető őt a kanyarodó sávon megelőzte, majd indokolatlanul befékezett előtte, amely miatt a sértett is erős fékezésre kényszerült. Ezt követően az elkövető a külső forgalmi sávba sorolva megvárta amíg a sértett mellé ér és azután járművét balra kormányozta azért, hogy a sértetti járművet az út bal oldalán futó szalagkorlát felé szorítsa. Eközben az elkövető a vezetőoldali ablakát leengedve, azon kinyúlva a sértett felé kommunikált. Ezután megpróbálta elérni, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a sértett és ott mindketten megálljanak, aki azonban ennek nem tett eleget: kihasználva, hogy az elkövető megállt, továbbhajtott.

Az elkövető azzal, hogy indokolatlanul intenzív fékezésre kényszerítette a sértettet, valamint azzal, hogy nem az általa használt forgalmi sávban, jobbra tartva közlekedett, közvetlen veszélynek tette ki a sértett életét és testi épségét. Gyorsított eljárásban kerül bíróság elé az agresszív sofőr.

 

(Pest Megyei Főügyészség)