Időszakos fennakadás várható az M0-ás halásztelki csomóponti hídján

//Berényi Attila
nif_m0_terheles_nifhu_20200620

adatforrás: nif.hu, térkép: google

Folytatódnak az M0-án, déli szektorában végzett munkálatok, most a bal pálya, halásztelki csomópontjának hídjának próbaterhelése következik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint az építményt kiszélesítették, és 2020. június 20-án, szombaton délután megkezdődik a híd próbaterhelése, amely miatt a forgalmat rövid időszakokra megállítják.

A szombat este 20:00 órától vasárnap reggel 05:00 óráig tartó próbaterhelés során a jelenleg ideiglenesen kialakított két sáv helyett egy sávon közlekedhetnek a járművek. Az egy sáv forgalmát 15-20 perces időszakokra megállítva, a hidat rendőri forgalomirányítás mellett teljes keresztmetszetben lezárják. A munkák befejezését követően a híd bal pályáját ismét két sávon használhatják a térségben közlekedők.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

A korlátozások kiépítésével és a térség aktuális forgalmi helyzetével kapcsolatosan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatnál és a www.utinform.hu tájékozódhatnak a közlekedők.

 

(NIF)