Megváltozott a forgalmi rend az M0-on

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: Google maps, dho
A korszerűsítési munkák keretében a kivitelező a Soroksári Duna-híd és a halásztelki csomópont környezetében elkészült a pályabetonozási és aszfaltozási munkákkal, a Soroksári Duna-híd és az 5.2 jelű HÉV felüljáró felújításával. Az érintett szakaszokon kiépítették a zajvédőfalakat és az új forgalomtechnikai, forgalombiztonsági elemeket is, korszerűsítették vízelvezető rendszert. Most ehhez kapcsolódóan vezettek be változásokat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint 2020. május 30-ától (szombat) két sávon ismét használhatják a közlekedők az elkészült bal pályát (M1 felé vezető irány) a Soroksári Duna-híd pesti oldalától egy közel 3 km-es szakaszon.

2020. június 2-ától a szigetszentmiklósi és a halásztelki csomópontok között ismét két forgalmi sávon közlekedhetnek az autósok az M0 bal pályán (M1 felé vezető irány) egy közel 2 km-es szakaszon.

A forgalmirend-változás érinti az M0 bal pálya halásztelki lehajtó ágát is, amelyet szintén június 2-ától ismét használhatnak a közlekedők.

Az érintett szakasz. forrás: nif.hu

A térség aktuális forgalmi helyzetével kapcsolatosan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatnál és a www.utinform.hu tájékozódhatnak a közlekedők.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

 

(nif.hu)