Nem lehet majd útdíjat fizetni csütörtök este

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
Nem lehet igénybe venni a megszokott útdíjfizetési szolgáltatásokat február 27-én, csütörtökön 22 és 23 óra között, mivel a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. informatikai rendszerfejlesztést hajt végre az útdíjfizetési rendszerekben – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-vel.

A tervezett karbantartás érinti az autópálya-matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is. A NÚSZ hangsúlyozza, a jelzett időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, a pótdíjügyintézés is szünetel. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallását, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják.

A szolgáltató azért felhívja a figyelmet arra, hogy a fizetős útszakaszokat a karbantartás ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni.

Az úthasználati jogosultságot érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy a viszonteladó partnereknél – írják a közleményben.

 

(MTI)