Időjárás és vandál álló jegykiadó automatákat vesz a MÁV

//Berényi Attila
Mintegy 4,6 milliárd forintból 375 új jegykiadó automatát vásárol a MÁV-Start Zrt. Ezeket telepítik majd az agglomerációban található vasútállomásokra is.

A Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: jelenleg 178 jegykiadó automatával rendelkezik a vasúttársaság.

Manapság a jegyek hatvan százalékát vásárolják az utasok a jegypénztárakban, a fennmaradó negyven százalékot az internetes felületen, a jegykiadó automatákon és a MÁV-applikáción keresztül – idézte az MTI a vállalat vezetőt.

Közölte: az új berendezésekkel a budapesti elővárosi közlekedésben szeretnék teljessé tenni a jegyautomaták rendszerét. A próbaüzem márciusban kezdődik, és év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új automatákat. A fejlesztésben lecserélt régi készülékeket felújításukat követően a nagyobb forgalmú vidéki állomásokon helyezik majd el – mondta. Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület és év végére már a nemzetközi vonalakra is lehet jegyet vásárolni a társaság honlapján.

Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új, modernebb berendezések távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, vandálbiztosak, antigraffiti-bevonattal rendelkeznek, és időjárásállóak is. Hozzátette: 28 helyen esőbeállót is telepítenek a készülékekhez.

 

(MTI)