A farsangra figyelnek az adóellenőrök

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: pixabay / couleur
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ismét előre közölték, hol fognak felbukkanni biztosan a következő időszakban. Most a farsang és a bálok körül megélénkült kereskedelmi forgalom lesz a célkeresztben.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és február 9. között a báli, farsangi, jelmez és egyéb ruházati termékek kölcsönzésével, valamint partikellékekkel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik, áll a NAV tájékoztatójában.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Persze mindez nem jelenti azt, hogy máshol ne bukkanhatnának fel az adóellenőrök.

Közben a NAV Dél-Budapesti Igazgatósága bejelentette, hogy ők a piacokra koncentrálnak. Ennek szellemében 2020. január 15-én, szerdán az újpesti (1042 Budapest, Szent István tér 12.), a békásmegyeri (1039 Budapest, Heltai Jenő tér 1.) és a Fény utcai (1024 Budapest, Lövőház u. 12.) piacokon, vásárcsarnokokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

 

(via: nav)