December 15-től változik a VOLÁN járatok menetrendje

//Berényi Attila
volan_dec15_freepik_mike-shots_20191213

Képünk illusztráció, forrás: freepik / Mike shots

A távolsági buszközlekedést koordináló társaság is átáll a téli menetrendre. Ez az országban nagyon sok vonalat érint, így a Dunaharasztiba közlekedő járatok utasainak is meg kell jegyezniük néhány új időpontot.

A Volánbusz közleménye szerint áthelyeznek egy megállót, amely érinti a

630, 631 Budapest – Alsónémedi – Bugyi,
632 Budapest – Bugyi,
635 Budapest – Ócsa,
636 Budapest – Alsónémedi – Ócsa,
655 Budapest-Dunaharaszti-Taksony-Délegyháza és
661 Budapest – Áporka – Ráckeve – Makád autóbuszvonalakat.

Budapesten, a Könyves Kálmán körúton, valamint Csepel, illetve a Soroksári út felé, a Kvassay Jenő úton kialakuló torlódások okozta elég vaskos késések kiküszöbölése, illetve csökkentése érdekében a Budapest, Közvágóhíd (Kvassay J. út), Pesterzsébet irányú megállóhelyet áthelyezik a Gubacsi útra, a TESCO áruház mellé (a korábbi, újra üzembe helyezett Koppány utcai megállóhelyre).

656 Budapest-Dunaharaszti-Taksony-Délegyháza autóbuszvonal estében a torlódások szempontjából legkritikusabbnak számító délutáni csúcsidőszakban a Népligetből munkanapokon 15:10-kor, 16:10-kor, 17:10-kor és 18:10-kor induló – eddig 655 jelzésű – járatok gyorsjáratként, 656-os számon közlekednek, módosított útvonalon és megállóhely kiosztással. A 656-os buszok Taksonyig csak Pesterzsébet felső, Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső HÉV állomásoknál állnak meg.